Ο δὲ ἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ’.
‘Απολογία του Σωκράτη’, Πλάτων”

Διαδραστικό σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο – Online

Αν αναρωτιέστε τα παρακάτω, τότε το διαδραστικό σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο, απευθύνεται σε εσάς:

Ποιος είναι ο λόγος που μπλοκάρω την ευτυχία, την επιτυχία, την ευημερία μου, την ουσιαστική επικοινωνία μου με τους άλλους;

Τι είναι αυτό που με οδηγεί στη σύγκρουση του εαυτού ή στη σύγκρουση με τους άλλους;

Πως έχω περιορίσει τον εαυτό μου και τα ταλέντα μου;

Πως συνέβαλλαν σε αυτό τον περιορισμό τα ασυνείδητα μηνύματα της παιδικής μου ηλικίας;

Ποιο είναι το βασικό φίλτρο που χρησιμοποιώ για να κατανοήσω τον εαυτό μου και τους άλλους;

Τι πραγματικά ψάχνω για να είμαι ικανοποιημένος/η και ολοκληρωμένος/η;

Τι με εμποδίζει στο να αξιοποιώ στο μέγιστο τα ταλέντα μου;

Πως μπορώ να είμαι παρών στη στιγμή και παρατηρητής στην καθημερινότητά μου;

Πως μπορώ να παρατηρήσω τις συνήθειες εκείνες που με περιορίζουν και να τις απελευθερώσω;

Λίγα λόγια για το σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο

Είναι ένα διαδραστικό – βιωματικό ταξίδι αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης με οδηγό το Εννεάγραμμα της προσωπικότητας.

Σκοπός του σεμιναρίου

με οδηγό το Εννεάγραμμα της προσωπικότητας είναι:

να μάθουμε να διαχειριζόμαστε με σοφία και συμπόνια, τη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, να απελευθερωθούμε από τα προσωπικά μπλοκαρίσματα, μεταμορφώνοντας ότι μας περιορίζει και να ζούμε συνειδητά με νόημα, σκοπό και ευημερία, υλοποιώντας αποτελεσματικά τους στόχους μας, και δημιουργώντας ουσιαστικές σχέσεις επικοινωνίας με τους άλλους.

Λίγα λόγια για το Εννεάγραμμα

Το Εννεάγραμμα των τύπων της προσωπικότητας είναι ένα εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει στην προσωπική μεταμόρφωση.

Ως σύμβολο, γεωμετρική φιγούρα αποτελεί σύνθεση της οικομενικής σοφίας διαφορετικών θρησκευτικών και πνευματικών παραδόσεων όλων των εποχών και η υπάρξή του χρονολογείται πάνω από 2.500 χρόνια. Σκιαγραφεί τους 9 βασικούς τύπους της ανθρώπινης φύσης και τις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ τους.

Είναι η πιο σαφής και ακριβής μέθοδος που έχουμε στη διάθεσή μας για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους γύρω μας, καθώς μας δείχνει το δρόμο και τα κλειδιά για να εργαστούμε.

Σήμερα, το Εννεάγραμμα αξιοποιείται τόσο στην θεραπεία, όσο στη συμβουλευτική, στο coaching και στην αναζήτηση της πνευματικότητας.

Συγχρόνως, εφαρμόζεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιχειρήσεις και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο το αξιοποιούν ως εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης για θέματα όπως η εξυπηρέτηση του πελάτη, η εταιρική επικοινωνία, η ανάπτυξη ομαδικότητας, η αποτελεσματική επικοινωνία και η διαχείριση συγκρούσεων, η ηγεσία, η ανάπτυξη των ανθρώπων.

Περισσότερα για το Εννεάγραμμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας εδώ.

Οφέλη από το σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο

Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να:

 1. Αυξήσουν την ικανότητά τους να είναι παρόντες και παρατηρητές στην καθημερινότητά τους.
 2. Αναγνωρίζουν και να κατανοούν το όραμα, τις αξίες, τις αρετές και τα πάθη, τα ταλέντα, τις βασικές  συναισθηματικές καταστάσεις, τους φόβους, τα ‘τυφλά΄σημεία, την ευαλωτότητα, τους μηχανισμούς αντίδρασης, τον εσωτερικό διάλογο, το πρότυπο ηγεσίας των 9 τύπων.
 3. Προσδιορίσουν ποιο είναι το βασικό φίλτρο, πρότυπο, σύμφωνα με το οποίο οι ίδιοι κατανοούν τον εαυτό τους και τον κόσμο.
 4. Αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα προσωπικά τους κίνητρα, τα οποία τους οδηγούν στις βασικές τους συμπεριφορές, λειτουργικές και δυσλειτουργικές, καθώς και τον τρόπο που έχουν θέσει τον εαυτό τους σε ‘περιορισμό’.
 5. Αυξήσουν τη συμπόνια απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους.
 6. Αξιοποιούν αποτελεσματικές στρατηγικές και εργαλεία, με οδηγό ταλέντα τους, για να μεταμορφώνουν, ό,τι περιορίζει, δυσκολεύει, προκαλεί.

Απευθύνεται

Το διαδραστικό σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 Τρόποι που Βλέπουμε τον Κόσμο απευθύνεται σε:

 • Όσους, το ταξίδι αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμόρφωσης τους εαυτού τους είναι σημαντικό και επιθυμούν να μάθουν να αξιοποιούν το Εννεάγραμμα ως οδηγό στη ζωή τους.
 • Επαγγελματίες συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης, ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, coaches, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβούλους επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το Εννεάγραμμα , για να μάθουν να το αξιοποιούν ως εργαλείο στην εργασία τους.
 • Στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να μάθουν να αξιοποιούν το Εννεάγραμμα στο εργασιακό τους περιβάλλον, στις σχέσεις με τους πελάτες ή τα μέλη της ομάδας τους.

Περιεχόμενα

 • Η ιστορία του Εννεαγράμματος, το σύμβολο και η τυπολογία
 • Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο
 • Η ουσία του εαυτού, η δομή της προσωπικότητας, η αυτο-επίγνωση και η σχέση με τους άλλους
 • Το όραμα, οι αξίες, οι αρετές και τα πάθη κάθε τύπου, τα ασυνείδητα μηνύματα της παιδικής ηλικίας, ο βασικός φόβος, το χαμένο μήνυμα, η ευαλωτότητα, τα συναισθήματα κάτω από συνθήκες στρες, οι μηχανισμοί άμυνας.
 • Ο Τριαδικός Εαυτός, εν συντομία  – τα κέντρα ενστίκτου, σκέψης, συναισθήματος – τι είναι αυτό που θα θέλαμε πιο πολύ στην παιδική ηλικία (αυτονομία, προσοχή, ασφάλεια)
 • Φτερά, οι 3 παραλλαγές του ενστίκτου και τα επίπεδα ανάπτυξης (η κατεύθυνση του στρες και η κατεύθυνση της εξέλιξης), εν συντομία
 • Μεταμορφώνοντας τον εαυτό – Στρατηγικές και εργαλεία για κάθε τύπο χτίζοντας πάνω στα δυνατά του σημεία, εν συντομία.

Μεθοδολογία σεμιναρίου – Εκπαιδευτικό υλικό

Το διαδραστικό σεμινάριο υλοποιείται μέσα από την πλατφόρμα Zoom. Αξιοποιούνται ενεργητικές τεχνικές μάθησης, καθώς και τα εργαλεία διάδρασης μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Εμπλουτίζεται με διαδραστικές και βιωματικές ασκήσεις αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης καθώς και το διαλογισμό.

Παρέχεται στους συμμετέχοντες εγχειρίδιο σε ηλεκτρονική μορφή με σημειώσεις και εργασίες προσωπικής ανάπτυξης μαζί με ενδεικτική βιβλιογραφία, αρθρογραφία στην Ελληνική γλώσσα.

Συντονίστρια και συν-ταξιδιώτης

Niki Anandi Koulouri  Leadership and Creativity Coach, Enneagram Practitioner, Trainer, Facilitator, Speaker

Η Niki Anandi Koulouri εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Coach από το 2002.
Παράλληλα συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας/προσωπικής ανάπτυξης, διαλογισμών και δίνει διαλέξεις.
Ο σκοπός της είναι να εμπνέει και να ενδυναμώνει τους ανθρώπους και τις ομάδες να ζουν μια συνειδητή ζωή με χαρά, νόημα και σκοπό. Είναι δημιουργός της 4peoplematters.
Το mantra της είναι ‘Healing Your World, Healing The World’, καθώς πιστεύει πως κατοικούμε σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει και εξελίσσεται, καθώς βρισκόμαστε σε αλληλεπίδραση μαζί του.

Είναι μέλος του International Enneagram Association, και  ενεργό μέλος του Hellenic Coaching Association (HCA/EMCC Greece), συμμετέχοντας στις εθελοντικές δράσεις Solidarity Coaching 2017, 2018, 2019/20, 2020 και Talent Coaching for Youth 2017, 2018/19. Επιπλέον, συμμετέχει εθελοντικά στη δράση Solidarity Coaching 2020 που διοργανώνεται από το EMCC Κύπρου.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο εδώ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια: 12 ώρες – 4 τρίωρες διαδικτυακές συναντήσεις

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020: 18:30 – 21:30 – Ώρα προσέλευσης: 18:15.

Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020: 18:30 – 21:30 – Ώρα προσέλευσης: 18:15.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020: 18:30 – 21:30 – Ώρα προσέλευσης: 18:15.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020: 18:30 – 21:30 – Ώρα προσέλευσης: 18:15.

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι μέχρι 20 άτομα.

Αμοιβή συμμετοχής

Αμοιβή συμμετοχής με έγκαιρη εγγραφή έως τις 20 Οκτωβρίου: 140 ευρώ με τους φόρους

Αμοιβή συμμετοχής με εγγραφή μετά τις 20 Οκτωβρίου: 190 ευρώ με τους φόρους

Υποτροφίες

Παρέχεται η δυνατότητα 2 υποτροφιών με αμοιβή συμμετοχής 50 ευρώ με τους φόρους, σε δύο άνεργους νέους, που επιθυμούν να συμμετέχουν και δε δύναται να πληρώσουν όλο το ποσό. Μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας στο σύνδεσμο εδώ.

Πολιτική ακύρωσης

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συμμετέχετε στο σεμινάριο στις ημερομηνίες διεξαγωγής του και έχετε κάνει την εγγραφή σας, ισχύουν τα κάτωθι:
·      Μπορείτε να μεταβιβάσετε τη συμμετοχή σας σε άλλο άτομο, επικοινωνώντας μαζί μας για την αλλαγή.
·     Ή να γίνει επιστροφή χρημάτων, το μισό ποσό της συμμετοχής, εφόσον η εγγραφή σας έχει γίνει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2020..

Επιπλέον πληροφορίες για οργανισμούς/ επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός οργανισμού.

Το Εννεάγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί σε θέματα που αφορούν τη σχέση με τον πελάτη, τη σχέση με την ομάδα, την αποτελεσματική επικοινωνία και ανατροφοδότηση, τη διαχείριση συγκρούσεων και την ηγεσία.

Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με ατομικά ή ομαδικά προγράμματα coaching.

Είπαν για την εμπειρία τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο

Μάθετε περισσότερα στο σύνδεσμο εδώ.

Φόρμα εγγραφής


Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα σεμινάριά μας και λάβετε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την αυτογνωσία/προσωπική ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα, τις σχέσεις, το Εννεάγραμμα.

Έχει γίνει η εγγραφή σας με επιτυχία! Θα σας αποσταλεί email για επιβεβαίωση. Ευχαριστούμε πολύ!