Γράφει η Δήμητρα Μονοκρούσο, Mental Imagery Practitioner

Η Νοερή Απεικόνιση (Mental Imagery) είναι η πρακτική του να σκέφτεσαι με εικόνες, αντί με λόγια, και εφαρμόζεται από αρχαιοτάτων χρόνων ως θεραπευτικό εργαλείο. Βασίζεται στην αρχή ότι όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εντός μας και, στρέφοντας τις αισθήσεις μας εντός, αποκτούμε πρόσβαση στη διαίσθησή μας όπου βρίσκουμε καθοδήγηση και επιτυγχάνουμε  θεραπεία και μεταμόρφωση.  

Όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μάς διαταράσσουν … εφόσον τα μεταμορφώσουμε. Το στρες και κάθε συναίσθημα έχει ενσωματωμένη μέσα του μια δημιουργική δύναμη. Όταν η δύναμη κατευθύνεται εποικοδομητικά προς μια νέα κατεύθυνση, η ενέργεια, από καταστροφική, μεταβάλλεται σε εποικοδομητική. 

Γνωστά τέτοια παραδείγματα είναι οι δημιουργίες του Vincent van Gogh, ο οποίος, ίσως λόγω των επιληπτικών του κρίσεων, μεταμόρφωνε τον θυμό του σε υπέροχα έργα τέχνης. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Μπετόβεν, ο οποίος μεταμόρφωσε τη βαθιά του κατάθλιψη σε υπέροχες μουσικές συνθέσεις.

Αντιμετωπίζοντας το συναίσθημα με μια μορφή νοερής απεικόνισης, αποκτάμε την αίσθηση αυτοδυναμίας και αναλαμβάνουμε τον έλεγχο του συναισθήματος με μια απλή διαδικασία που αλλάζει το πεδίο. Με αυτό τον τρόπο αποκτούμε μια νέα θέαση και αντίληψη της κατάστασης που βιώνουμε με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να επιλέγουμε ενεργά την αλλαγή που θέλουμε να επιφέρουμε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να την κάνει ο καθένας μόνος του. Ζητάμε μια απεικόνιση του αρνητικού συναισθήματος, και διορθώνουμε την εικόνα. Με τον τρόπο αυτόν, ανοιγόμαστε σε νέες δυνατότητες και πιθανότητες και πορευόμαστε προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. 

Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνικής της Νοερής Απεικόνισης μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο εδώ: https://demetramonocrusso.com/heart-mind-interview-gr/

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα σεμινάριά μας και λάβετε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την αυτογνωσία/προσωπική ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα, τις σχέσεις, το Εννεάγραμμα.

Έχει γίνει η εγγραφή σας με επιτυχία! Θα σας αποσταλεί email για επιβεβαίωση. Ευχαριστούμε πολύ!