Γράφει η coach / σύμβουλος ψυχικής υγείας Niki Anandi Koulouri

Οι βασικές αρχές της δημιουργικότητας μέσα από τη ματιά της αγαπημένης Julia Cameron όπως αποτυπώνονται στο βιβλίο της ‘The Artist Way’

  1. Η δημιουργικότητα είναι η φυσική τάση της ζωής. Η ζωή είναι ενέργεια: αγνή δημιουργική ενέργεια.
  2. Υπάρχει μια θεμελιώδης, εγγενής δημιουργική δύναμη σε κάθε μορφή ζωής – όπου περιλαμβανόμαστε και όλοι εμείς.
  3. Όταν ανοιγόμαστε στη δημιουργικότητά μας, ανοιγόμαστε στη δημιουργικότητα του δημιουργού που βρίσκεται μέσα μας και μέσα στη ζωή μας.
  4. Κι εμείς οι ίδιοι είμαστε δημιουργίες. Και με τη σειρά μας έχουμε ως σκοπό να συνεχίσουμε τη δημιουργικότητα με το να γίνουμε και οι ίδιοι δημιουργικοί.
  5. Η δημιουργικότητα είναι δώρο του Θεού προς εμάς. Η χρήση της δημιουργικότητας είναι η ανταπόδοση του δώρου μας προς το Θεό.
  6. Όταν αρνούμαστε να είμαστε δημιουργικοί, προβάλουμε τη θέλησή μας, πράγμα που είναι αντίθετο με την πραγματική μας φύση.
  7. Όταν ανοιγόμαστε προς την εξερεύνηση της δημιουργικότητά μας, ανοιγόμαστε προς το Θεό, κι αυτό είναι μια σωστή και φρόνιμη πορεία.
  8. Καθώς ανοίγουμε το δημιουργικό μας κανάλι προς το δημιουργό, μπορούμε να περιμένουμε πολλές λεπτές, αλλά πανίσχυρες, αλλαγές.
  9. Το να ανοιγόμαστε σε όλο και μεγαλύτερη δημιουργικότητα είναι απόλυτα ασφαλές.
  10. Τα δημιουργικά μας όνειρα και οι πόθοι προέρχονται από μια θεία πηγή. Καθώς προχωρούμε προς την εκπλήρωση των ονείρων μας, βαδίζουμε προς τη θεικότητά μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα σεμινάριά μας και λάβετε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την αυτογνωσία/προσωπική ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα, τις σχέσεις, το Εννεάγραμμα.

Έχει γίνει η εγγραφή σας με επιτυχία! Θα σας αποσταλεί email για επιβεβαίωση. Ευχαριστούμε πολύ!